Bij JP-Rijopleidingen duren de lessen 1.5 uur. Het les gebied is rondom Alkmaar, hier rijden we ook het examen. Zo hebben we de tijd om rustig heen en weer te rijden.

De voordelen van in een automaat rijden:

  • In een automaat heb je minder handelingen (niet meer ontkoppelen, schakelen en koppelen). Hierdoor zit je meer ontspannen achter het stuur en kun je je volledig richten op de verkeersdeelneming.
  • Als je regelmatig in een file rijdt, is een automaat een ideale oplossing.
  • Steeds meer auto’s worden standaard uitgerust met een automaat (hybride en elektrische auto’s). Naast het gemak en comfort verbruikt een automaat ook minder, en dat scheelt weer in de portemonnee!
  • In een automaat vervult het linkerbeen geen functie en kan in een ontspannen houding geplaatst worden.

Rijlessen in een automaat

l

Als een handgeschakelde auto problemen oplevert of onmogelijk is. Soms komt het voor dat een leerling moeite heeft met het koppelen en schakelen in combinatie met het inzicht. In dat geval is de automaat een oplossing. 

Auto’s met automaat zijn de toekomst.

Kijkend naar de toekomst zijn alle hybride en elektrische auto’s, deze zijn allemaal voorzien van een automatische versnellingsbak. Wij hebben een Mercedes Electric EQC400 beschikbaar met een automatische transmissie. Het is een groot misverstand dat rijden in een automaat langzaam gaat en saai is. Het tegendeel is waar: het gaat vlot en soepel! Je hebt veel meer tijd om je bezig te houden met het verkeer en dat komt je rijstijl ten goede.

Let op! Het is wel zo dat als je examen doet in een automaat, je een rijbewijs krijgt met een aantekening voor de automaat, oftewel: je mag daarna alleen een automaat besturen en niet een hand geschakelde auto. 

Het is later altijd mogelijk (Wel door een nieuw examen) om het rijbewijs om te zetten naar een handgeschakelde versie

Wat kost een rijbewijs?

De meeste andere rijscholen bieden allerlei pakketten aan. Dit klinkt meestal voordelig en dat kan het ook zijn. Er zijn rijscholen die als je meer rijlessen nodig heb om te slagen in vergelijking best wel hoge tarieven vragen voor de uren die buiten dit pakket vallen.

Gemiddeld slagen leerlingen na 42 lessen (=63 uur) en gaan zet twee keer op voor hun rij examen zonder tussentijdse toets.

Dit zijn gemiddelden het kan zijn dat je minder lessen nodig heb en je kan natuurlijk ook in één keer slagen. Daarom willen wij geen pakketen aanbieden. Wij houden goed in de gaten wanneer je klaar zou zijn voor de tussentijdse toets (gemiddeld is dat 29 lessen) en wanneer je klaar bent voor het praktijk examen.

Gunstig uurtarief

JP-Rijopleidingen hanteert een gunstig uurtarief. De kosten hiervan zijn € 56,50 & Voor 1,5 uur rijles betaal je dan € 80,50

Klant is koning

Bij JP-Rijopleidingen streven we naar tevreden leerlingen. Waar het kan houden we zoveel mogelijk rekening met de dagen en tijden dat een leerling kan rijden.

Mocht er door school of werk iets tussenkomen waardoor de les niet door kan gaan en op een ander tijdstip gegeven moet worden. Geen probleem, maar laat het wel op tijd weten, ivm de planning. 

(Kijk wel even in de algemene voorwaarden voor de eventuele kosten hiervan)

Alle tarieven op een rij

1 uur rijles€. 56,50
1,5 uur rijles€. 80,50
10 x 1,5 uur rijles€. 795,00
Deeltoets 3€. 242,00
RIS Praktijkexamen€. 260,00
Her examen€. 265,00
Faalangst examen€. 349,00
B.N.O.R examen€. 359,00
Gebasserd op de CBR prijzen 2024